منتظران امام زمان (منجی) (WAITING FOR SAVIOUR)
یـا أیهـا الناس انتم الفـقـرا إلی الله والله هو الغنی الحمـیـــد. ای مـردم شما همه فقیـر و محتاج و نیازمند به خداونـد هستیـد و تنها خداوند است كه بالذات بی نیاز و غنی و ستوده صفات است
دو سال و نیم پیش از این بود که وزیر دارایی وقت انگلیس ، طی سخنانی در مؤسسه پژوهشی “چتم هاوس” لندن از تخصیص بودجه سالیانه پانزده میلیون پوند برای راه اندازی و اداره شبکه تلویزیونی فارسی زبان بی.بی.سی سخن گفت.
به گزارش شبکه ایران، محمد شفیع نژاد-دو سال و نیم پیش از این بود که وزیر دارایی وقت انگلیس ، طی سخنانی در مؤسسه پژوهشی “چتم هاوس” لندن از تخصیص بودجه سالیانه پانزده میلیون پوند برای راه اندازی و اداره شبکه تلویزیونی فارسی زبان بی.بی.سی سخن گفت.

 

وزیر سابق دارایی بریتانیا در این سخنرانی گفت که این بودجه پس از آن تخصیص داده شد که طرح راه اندازی این شبکه تلویزیونی را مدیران ارشد بی بی سی ریخته و به تأیید هیئت امنا و وزارت خارجه بریتانیا رساندند.
تخصیص بودجه از سوی دولت بریتانیا برای یک رسانه که می خواهد بر روی مخاطبین ایرانی خود کار روانی متراکم کند،آنقدر شبهه زا بود که وزیر دولت بریتانیا هم متوجه آن شود و برای رفع آن تدبیر کند.

خصوصا این مساله زمانی اهمیت خود را نمایان می کرد که مقامات بریتانیا کینه قدیمی مردم ایران را از “سیاستهای انگلیسی” به یاد می آورند.

در این رابطه وزیر دارایی بریتانیا در سخنرانی خود اما ادعای جالبی مطرح کرد و گفت که تلویزیون فارسی بی بی سی اگر چه قرار است بودجه دولتی بگیرد اما در سیاستهای خبری خود “کاملاً مستقل” از دولت بریتانیا عمل کند.
این در حالیست که بنگاه خبری بی.بی.سی تجربه مشابهی را درحوزه رسانه های صوتی سالهاست تجربه می کند.
اما تحقیقات نشان می دهد رادیو فارسی زبان بی.بی.سی دقیقا با نفوذ مستقیم بهائیان ایرانی تبار راه اندازی شده و در طول این سالها سعی کرده زمینه روانی را برای اجرای سیاستهای دولت بریتانیا در ایران فراهم کند.

این درحالیست که حتی در دوره اخیر هم نفوذ بهائیان در این رسانه کمتر نشده و همچنان محوری است.
سیاستهای این رسانه در دوره پیش از ملی شدن صنعت نفت به وضوح علیه منافع ملت ایران در ملی شدن این صنعت و به نفع حاکمیت بریتانیا بوده است.

پس از انقلاب نیز رادیو فارسی زبان بی.بی.سی تلاش کرده تا نقش محوری رسانه های اپوزیسیون نظام را از آن خود کند.
اکنون اگرچه از پشت پرده راه اندازان و سیاستگزارن این شبکه تلویزیونی اطلاعات دقیقی در دست نیست اما نگاهی به پرونده نسخه رادیویی وابسته به این بنگاه می تواند رمز گشایی از آنچه ناگفته است و احتمالا مخفی خواهد ماند،نماید.
پشت پرده هایی که با توجه به تمرکز رهبری بهائیان در سرزمین فلسطین اشغالی، از ارتباط وثیق بی.بی.سی فارسی ،رژیم صهیونیستی و اپوزیسیون سیاسی نظام پرده بردارد.

این مطلب قصد دارد به این سوال اساسی و ریشه‌ای پاسخ بدهد که با توجه به تصدی امور بخش فارسی بی‌بی‌سی از بدو تاسیس آن توسط یکی از رهبران بهائیت، تاثیر بهائیت در بی‌بی‌سی فارسی تا چه حدی است و آیا این رسانه را می‌توان تریبون فارسی‌زبان بهائیان دانست؟

* * *

رادیوی فارسی بی‌بی‌سی برای مقابله با تبلیغات رادیو فارسی‌زبان برلین آلمان و همچنین برای زمینه‌چینی و توجیه اشغال نظامی ایران توسط نیروهای نظامی بریتانیا و اتحاد جماهیر شوروی تاسیس شد که از چند ماه پیش از شروع به کار این رادیو، متفقین در تدارک انجام آن بودند و در واقع رادیو فارسی‌زبان را با این هدف تاسیس کردند که چهره مثبتی از اقدام آینده خود در افکار عمومی مردم ایران ایجاد کنند. (۱)

رادیو فارسی بی‌بی‌سی در دوم دی ماه ۱۳۱۹یعنی درست هشت ماه قبل از حمله متفقین به ایران در شهریور ۱۳۲۰ آغاز به کار کرد. (۲)

اما نکته‌ای دیگری که در موضوع راه‌اندازی رادیو فارسی بی‌بی‌سی اهمیت دارد تصدی مسئولیت “حسن موقر بالیوزی(۳)”

(۱۹۸۰- ۱۹۰۸میلادی) از رهبران سرشناس بهائیان در رادیو فارسی زبان بی‌بی‌سی بود که بر اساس اسناد داخلی آرشیو سرویس جهانی بی‌بی‌سی، با دخالت وزارت خارجه صورت گرفته است.

از آن پس، تجربه نشان داد که چه در مساله تاثیرگذاری بهائیان در سیاست‌گذاری بخش فارسی، چه در مورد جذب ناراضیان مستاصل سیاسی ایرانی و چه در مورد مداخلات وزارت خارجه بریتانیا در سیاست‌گذاری‌های این رسانه البته با بازنگری‌ها و فراز و فرودهایی، حکایت همچنان باقی است.

یکی از مواردی که چه مسئولان سرویس جهانی بی‌بی‌سی و چه گزارشگران تاریخ بخش فارسی آن، خواسته یا ناخواسته، از کنار آن گذشته و یا آن را بسیار کم رنگ نشان داده‌اند، حضور و تاثیر انکار نشدنی حسن موقر بالیوزی و دیگر بهائیان در یک دوره طولانی در سطوح جدی و سیاستگذاری این رسانه است.

بالیوزی نخستین کسی بود که در ابتدای تاسیس بی‌بی‌سی فارسی از آن رادیو برای مخاطبان سخن گفت (۴). وی از اعضای خاندان افنان و از اقوام نزدیک “میرزا علی محمد باب” و فرزند “محمد علی (محمود) موقرالدوله بالیوزی” حاکم پیشین بوشهر و وزیر فواید عامه و تجارت در کابینه کودتای سید ضیاءالدین طباطبایی در اواخر ۱۲۹۹ و اوایل ۱۳۰۰ شمسی بود(۵). بالیوزی در شرایطی به استخدام بی‌بی‌سی درآمد که چند ماهی قبل از آن به عضویت مجمع ملی بهائیان موسوم به “رضوان” درآمده بود.
بالیوزی چند سال بعد از تاسیس بخش فارسی، به عنوان نزدیک‌ترین مشاوران “شوقی افندی ربانی” آخرین رهبر شناخته شده بهائیان جهان، در سال ۱۹۵۶ به عنوان به اصطلاح یکی از ایادی امرالله، به قول پیروان آن کیش، منصوب شد که به منزله عضویت در بالاترین شورای اداری و دینی بهائیت (تقریباً معادل کاردینال ارشد در مذهب کاتولیک) است. بالیوزی علاوه بر نگارش حدود ده اثر با موضوع تاریخ و تبلیغ بهائیت، سال‌ها رییس “محفل ملی معنوی بهائیان” جزایر بریتانیا بود که این سمت به منزله ریاست کل اداری و اجرایی بهائیان بریتانیا محسوب می‌شد(۶). وی در طول حدود دو دهه کار در بی‌بی‌سی فارسی، عملاً به یکی از افراد کلیدی و به شدت تاثیرگذار این شبکه تبدیل شد(۷).

بالیوزی در این مدت با همه قوا هم به امور رسانه اشتغال داشت و هم به امورات دینی خود؛ و از این طریق ثابت کرد که مسئولان بی‌بی‌سی دست‌کم در بخش فارسی، نسبت به منشور خود درباره ضرورت حفظ بی‌طرفی دبیران، تهیه‌کنندگان و کارکنان در زمینه سیاسی و دینی، پایبند نیستند(۸).

حضور چشمگیر بهائیان در سطوح مختلف سرویس جهانی بی‌بی‌سی از مدیریت‌های کلان آن شبکه به پایین، ضمن تاثیرگذاری‌های نامحسوس پنهان خود در لایه‌های زیرین این شبکه، گاه نمودهای آشکاری نیز داشته که از آن میان می‌توان به مصاحبه کاملاً تبلیغاتی و فرمایشی با “مری مکسول” (ملقب به روحیه خانم) بیوه شوقی افندی رهبر سابق بهائیان، در تاریخ ۱۸ آگوست ۱۹۸۱ اشاره کرد(۹).

تهیه رپرتاژ آگهی‌های گزارش‌گونه، منحصر به سال‌های گذشته در بی‌بی‌سی نبوده و انتشار اخبار و گزارش‌های متعدد در این موضوع نشان دهنده تدوام این سیاست و استفاده بی‌بی‌سی از کارت بهائیت علیه ایران است. در این باره برای نمونه می‌توان به مجموعه گزارش‌های متعدد جانبدارانه و آگهی‌گونه خبرنگاران اعزامی بخش فارسی در اسراییل و درباره مراکز مختلف بهائی در عکا و دیگر سرزمین‌های فلسطینی اشاره کرد که در ماه می ۲۰۰۷ برای رادیو و وب سایت بی‌بی‌سی فارسی تهیه شد. در این مطالب، گزارشگران اعزامی بخش فارسی بی‌بی‌سی، حکومت ایران را به بهائی‌ستیزی و یهودی‌ستیزی متهم کردند(۱۰).
با بررسی موضوعات، عناوین و محتوای این قبیل نوشته‌ها تعجب نخواهیم کرد اگر بدانیم که همه گزارشگران اعزامی و تهیه‌کنندگان این قبیل آگهی‌های گزارش‌گونه در عکا و دیگر شهرهای آن خطه، به سرعت راه ترقی را در بی‌بی‌سی فارسی پیمودند و همه آن‌ها در تغییر و تحولات اخیر این شبکه، ارتقای رتبه یافته و از هم اکنون جایگاه بالایی در تلویزیون در آستانه تاسیس آن یافته‌اند.

با توجه به تصدی بخش‌های مختلف بی‌بی‌سی فارسی از سوی بهائیان متنفذ و سرشناس، معلوم نیست چگونه می‌توان این ادعای مدیران سرویس جهانی بی‌بی‌سی مانند “بهروز آفاق” و “عنایت فانی” را در مورد استقلال عمل تحریریه و تاثیر نپذیرفتن از جریانات بیرونی قبول کرد. واقعیت این است که بهائیان امروز در جهان هیچ رسانه‌ای مورد اعتمادتر از بی‌بی‌سی فارسی برای خود سراغ ندارند چرا که این رسانه به دستاویزی برای اعمال سلایق و ابراز بدعت‌های دینی این گروه تبدیل شده است.
پی‌نوشت‌ها:
____________________________
۱٫ برای چند زندگی نامه از دیدگاه های مختلف درباره لمبتون ر.ک: جریانهای اصلی تاریخ‌نگاری در عصر پهلوی، سیمین فصیحی، نشر نوند، مشهد، ۱۳۷۲، آن لمبتون: ایران شناس بریتانیایی از سفارت تا پژوهش، شهران طبری، رادیو فردا، ۱۰ مرداد ۱۳۸۷،
http://www.radiofarda.com/Article/2008/07/31/o2_lampton_iran.html Professor

Ann Lambton: Persian scholar, The Times, July 23 2008, http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/obituaries/article4379464.ece
____________________________
2. حسین شهیدی،

Injaa landan ast The BBC Persian Service 60 years on

, http://www.iranian.com/History/2001/September/BBC

گفتنی است که “معصومه طرفه” در آغاز چکیده نامه پژوهش خود به اشتباه تاسیس بخش فارسی شبکه جهانی بی‌بی‌سی را سال‌های واپسین جنگ جهانی دوم ذکر کرده است:

http://www.open.ac.uk/socialsciences/diasporas/conference/pdf/history_of_bbc_persian_service.pdf , p.2

____________________________
3. برای زندگی‌نامه کوتاه از سوی هم کیشان موقر بالیوزی ر.ک:

Bahá í World, Vol XVIII, 1979-1983, Haifa: Bahá í World Centre, 1986, pp. 351-366. ، http://bahai-library.com/file.php5?file=francis_balyuzi_biography&language
____________________________
4.

Hasan M. Balyuzi, Hand of the Cause of God, the treasure of all humanity،

y: Richard Francis, 1998

____________________________

5. دولت‌های ایران از میرزا نصرالله خان مشیرالدوله تا میر حسین موسوی بر اساس دفتر ثبت کابینه‌های نخست وزیری، اداره

کل آرشیو، اسناد و موزه ریاست جمهوری، وزارت ارشاد اسلامی، تهران، ۱۳۷۸، صص ۵۰۵ و ۱۱۴

____________________________

۶٫ http://www.bahai-publishing-trust.co.uk/acatalog/BPT_BOOKS_ABOUT_THE_B_B_19.html
____________________________
7.
Hasan M. Balyuzi Hand of the Cause of God the Treasure of All Humanity, By Richard rancis, http://bahai

-library.com/file.php5?file=francis_balyuzi_biography&language
____________________________
8. برای مطالعه تازه‌ترین چارتر (منشور) بی‌بی‌سی و تاکید آن بر پرهیز از داوری‌ها و تمسک به باورهای دینی و سیاسی ر.ک:

http://www.bbc.co.uk/bbctrust/assets/files/pdf/regulatory_framework/charter_agreement/royalchartersealed_sept06.pdf

____________________________
9.
THE BAHA I WORLD, AN INTERNATIONAL RECORD, Prepared under the supervision of The Universal House of Justice, VOLUME XVIII, Bahá í World Centre Haifa 1986, p. 503

____________________________
10. http://www.bbc.co.uk/persian/multimedia/story/2007/05/070511_zon-bahaie-

arden-glx.shtml
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/story/2007/05/070521_of_mp_bahai.shtml http://www.bbc.co.uk/persian/worldnews/story/2007/05/070522_mp_kibuts.shtmlhttp://www.bbc.co.uk/persian/worldnews/story/2007/05/070518_of_pa_jerusalem.shtml

http://www.bbc.co.uk/persian/iran/story/2007/05/070515_of_mp_il_postcard_ped.shtml

http://www.bbc.co.uk/persian/iran/story/2007/05/070515_of_mp_il_postcard_el.shtml

 




تاریخ: جمعه 8 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان

گزارش خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا»، احسان جاودان‌پناه، شاعر جوان کشورمان به مناسبت حماسه پرشور و پرافتخار «۹ دی»، «فتنه ۸۸» و «آشوب» اشعاری را سروده  که به شرح زیر است:

** بستر فتنه

شب سیرتان به دشنه نقاب قلم زدند
با سوت و کف شبانه به طبل ستم زدند

شب تا سحر به کوی و خیابان به افتخار
بر روی خون پاک شهیدان قدم زدند

در محفل بهاری دنیا از اوج کین
سنگی بر آبگینه ی اسرار جم زدند

آنان که بود باور مردم امیدشان
چندی ز نام روح خدا جمله دم زدند

بهجت گرفت چهره یشان را به روز درد
بر لوح دین به مفسده مهر عدم زدند

اینگونه شد که لشگری از جاده نفاق
عریان‌ترین فساد زمان را رقم زدند

** آشوب

زان ساعتی که آتش فتنه زبان گرفت
گویی دوباره پیکر ابلیس جان گرفت

موجی پلید در سحری سخت پر غبار
بال نفاق از پر اهریمنان گرفت

در حلقه زمان، پس از این اتفاق شوم
دستی سیَه دوباره به کف ریسمان گرفت

آذر که بود، کینه که بود، انتقام بود
از فتنه باز راه نفس استخوان گرفت

از بعد قرن‌ها دگر آن شانه‌های ظلم
از دست مردمان مدینه نشان گرفت

در ظهر جمعه‌ای به بلندای عشق و صبر
بغضی گلوی پاک همه آسمان گرفت

از آن نماز با همه بار رنج‌ها
لختی دل شکسته ی گردون امان گرفت

فردا شد و مناره گیتی سیاه شد
حتی کلام حق به زمین فرش راه شد

** نهم دی، روز بصیرت

طی شد شب غم و قدمی در فنا گذاشت
رسوا شد آنکه پایه کین را بنا گذاشت

غربت چکید از سر دیوار دیده‌ها
آخر چرا عدو به دل شیعه پا گذاشت؟

یاران به جوشش از همه سو جلوه‌گر شدند
فریادشان شکوه  بصیرت به جا گذاشت

امت به عصری از نهمین روز ماه دی
بر لوح کوفیان، همه مشق وفا گذاشت

از بعد آن غروب، دگر این موج حق طلب
این فتنه را به عهده اهل قضا گذاشت

بهمن رسید و سبزترین موج فتنه هم
بر دوش خود ز زردی دنیا قبا گذاشت

طوفان عشق ساحل خون را کنار زد
ننگین بتان خار و زبون را کنار زد




تاریخ: جمعه 8 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان




تاریخ: جمعه 8 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان




تاریخ: جمعه 8 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان




تاریخ: جمعه 8 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان

هنگامي كه شيپور جنگ نواخته مي شود

شناختن مرد از نا مرد آسان مي شود ،

 پس اي شيپورچي بنواز !

سردار شهيد دكتر مصطفي چمران :




تاریخ: جمعه 8 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان

چه کسى سزد که همنشین و یار و دوست باشد، فضل همدم موافق و همنشین خوب و دوستى نیکان.

آیات قرآن مجید:
1- الانعام (آیه 52) طرد مکن کسانى را که میخوانند پروردگار خود را در بامداد و پسین و رضایش را مى‏جویند، از حسابشان چیزى بر تو نیست و از حساب تو هم چیزى بر آنها نیست که طردشان کنى و از ستمکاران باشى (ثعلبى بسندش از عبد الله بن مسعود که اشراف قریش به پیغمبر (ص) گذر کردند و صهیب و خباب و بلال و عمار و دیگران از مسلمانان ناتوان نزد آن حضرت بودند گفتند: اى محمد باینان عوض قوم خود راضى شدى، ما دنباله‏رو آنها باشیم؟
آنها را از خود طرد کن و شاید اگر طردشان کنى پیروت شویم و این آیه نازل شد (از پاورقى ص 183).
2- الکهف (آیه 28) خود را شکیبا دار با کسانى که میخوانند پروردگار خود را در بامداد و شبان و میجویند رضایش را دیده از آنها برمتاب که زیور زندگى دنیا را بخواهى و فرمان مبر از کسى که دلش را از یاد خود تهى کردیم و از هوسش پیروى کرد و کارش ناهنجار است.
3- عبس رو ترش کرد و برگردید: 1- که آن کور در برش آید. 2- چه دانى تو شاید او تزکیه شود. 3- یا پند پذیرد و یادآورى سودش دهد. 4- اما آنکه بى‏نیاز است تو پذیراى او باشى. 5- و بر تو نیست که او تزکیه نمیشود. 6- و اما کسى که شتابان نزد تو آمده 7- و او میترسد (از خدا). 8- تو از او مشغول شوى (سیوطى چند روایت آورده که این اعمى که بر او چهره عبوس شد، عبد الله بن ام مکتوم بوده و آن دیگرى که پیغمبر باو پرداخته یکى از بزرگان قریش.
و سید مرتضى طبق آنچه در مجمع البیان (ج 10 ص 437) آمده بروایت از امام صادق (ع) گفته آنکه چهره عبوس کرد مردى از بنى امیه بود که نزد پیغمبر (ص) بود و چون ابن ام مکتوم آمد از او نفرت کرد و چهره عبوس کرد و از او رو برگرداند (بطور خلاصه از پاورقى ص 184).

اخبار باب:
1- احتجاج: بسندى تا ابى محمد عسکرى (ع) تا امام چهارم (ع) فرمود: چون مردى را دیدید خوش سیما و خوشرفتار است و گفتارش زاهدانه و حرکاتش با تواضع است، درنگ کنید، شما را نفریبد که بسیار کس باشد که دنیا را بدست نیاورده و مرتکب حرام نشده براى ناتوانى و زبونى و بزدلى و از دین براى خود دامى ساخته، و پیوسته براى مردم ظاهرسازى میکند، و اگر دستش بحرام رسد در آن فرو افتد، و اگر بینید از مال حرام خوددار است آرام باشید و شما را نفریبد زیرا شهوتهاى مردم گونه گونه‏اند چه بسیار کس که از مال حرام دورى کند، و گر چه بسیار باشد و خود را بر هرزگیهاى زشت وادارد، و حرامشان را بکار گیرد و اگر بینیدش که از آن هم خوددار است آرام باشید فریبتان ندهد تا بینید چه اندازه پابند عقل است، چه بسیار کسى که همه اینها را وانهد ولى عقل استوارى ندارد، و به نادانى خود تباهى کند بیش از آنچه بعقل خود اصلاح کند، و اگر یافتید که عقل استوار دارد آرام باشید فریبتان ندهد تا ببینید هوایش بر عقلش حکم میکند یا عقلش بر دلخواهش و ریاست ناحق را دوست دارد یا در آن بى‏رغبت است، زیرا باشند در میان مردم کسى که زیانکار دنیا و آخرت است، و لذت ریاست باطل را بهتر میداند از لذت مال و نعمتهاى مباح و حلال، و همه آنها را ترک میکند براى جاه‏طلبى و ریاست ناحق تا آنجا که چون باو گویند از خدا بترس عزت‏طلبى او را بگناه کشد بس است برایش دوزخ و چه بد گهواره‏ایست (آیه 206: البقره).
او در شب تاریک تلاش میکند، اول کار ناحقش او را بزیان نهائى میرساند، و خدایش او را میکشاند بدان پس از آنکه طلب کرده آنچه را که در سرکشى خود بر آن توانا نیست، و حلال کند حرام خدا را، و حرام کند حلال خدا را، و باکى ندارد بدان چه از دینش از دستش رفته با حفظ ریاستى که بخاطر آن بدبخت شده آنانند که خدا بر آنها خشم کرده و لعنتشان کرده و عذاب خوارکننده براشان آماده ساخته.
ولى مرد کامل، مرد خوب آنکه دلش دنبال امر خداست، و همه نیرویش صرف رضاى او است، ذلت در راه حق را نزدیکتر بعزت ابدى داند از عزت در راه باطل، و میداند اندک سختى که تحمل میکند او را بنعمتى دائم میرساند در خانه آخرت که نابودى و تمامى ندارد، و اینکه هر خوشى در پیروى هوا او را میکشاند بعذابى که بى‏انقطاع و همیشه است، و این مرد شما مرد کامل است، و خوب مردیست باو بچسبید، و بروش او پیرو باشید، و بوسیله او به پروردگارتان توسل جوئید، که دعایش رد ندارد، و در خواستش بنومیدى نگراید.
2- امالى صدوق تا رسول خدا (ص) فرمود: خوشبخت‏تر مردم کسى است که با خوبان مردم بیامیزد. 3- امالى طوسى: بسندش تا ابن عباس که برسول خدا (ص) گفته شد یا رسول الله، کدام همنشینى خوب است؟ فرمود: آنکه دیدارش شما را بیاد خدا اندازد، و گفتارش دانشتان را فزون سازد، و کردارش شما را بیاد آخرت آورد. 4- معانى الاخبار: بسندى گوید تا لقمان به پسرش گفت: پسر جانم بنده نیکان باش و فرزند بدان مباش. 5- خصال: بسندش تا امام ششم (ع) فرمود: پنج خصلتند که هر کس یکى را ندارد همیشه در زندگى کمبود دارد، و خردش وامانده، و دلش در گرو است یکم تندرستى. دوم امنیت، سوم فراوانى روزى، چهارم همدم موافق. راوى گفت: همدم موافق کدام است؟ فرمود: همسر خوب و فرزند شایسته و هم‏آمیزش شایسته، و پنجم که جامع این خصال است فراغ خاطر و آسودگى. 6- امالى صدوق: بسندش تا امام صادق (ع) فرمود: پنجند که هر که ندارد زندگى گوارا ندارد: صحت و امن و بى‏نیازى و قناعت و همدم موافق. 7- همان: بسندش تا امیر مؤمنان (ع) فرمود: هر که خود را در معرض تهمت در آورد بدگمان بخود را سرزنش نکند، و هر کس راز خود را نگهدارد اختیار خود را دارد، و هر گفته از میان دو کس بدر رود و فاش شود، وضع برادر خود را خوب بدان تا از او بیایدت خلاف آن بمجرد یک سخنى که از برادرت بدر رود باو بدبین مشو تا توانى آن را توجیه کنى، و بر تو است که برادران راستین بدست آورى، بیشتر آنان را بدست آر زیرا که پشتیبانند در خوشى و سپرند برابر، بلا، در پیشامد خود با کسانى مشورت کن که خدا ترسند، و برادران را در پیمانه تقوى پذیرا باش، از زنان بد پرهیز کنید، و از خوبشان بر حذر باشید، اگر بکار خوبى شما را وادارند با آنها مخالفت کنید تا طمع نکنند شما را بزشت بکشانند. 8- از همان: بسندش تا امام صادق (ع) فرمود: هر که پند دهى از دل خود ندارد، و خوددار نیست رهبرى با خود ندارد دشمنش بگلویش چنگ اندازد. 9- عیون: بسندش تا رسول خدا (ص) فرمود: خوبى را در بر زیبارویان بجوئید که کارهاشان سزاتر است خوب باشند. 10- علل: بسندش تا امام پنجم (ع) فرمود: از دوستان پدرت مبر تا نورت خاموش شود. 11- محاسن: بسندش تا امام ششم (ع)، میفرمود: هر که نابجا دوست دارد دنباله ندارد. (2) 12- فقه الرضا: روایت است که اگر خواهى نعمتت بر جا باشد و مروتت بکمال و زندگیت به گردد، بنده‏ها و زبونان را در کارت شریک مکن که اگر آنان را امین سازى بتو خیانت کنند و اگر حدیثت گویند دروغت گویند، و اگر شکست خورى تو را وانهند، و بر تو رواست که با خردمند یار شوى که اگر بخشش را نپسندى از خردش سود گیرى، از بدخوى کناره کن، و صحبت کریم را وامگذار که اگر عقلش را نپسندى بعقل خود از کرمش بهره‏گیرى، و تا توانى از احمق پست بگریز. 13- سرائر: بسندى تا رسول خدا (ص)، فرمود: چون باغى از باغهاى بهشت را دیدید در آن بچرید، گفته شد: یا رسول الله باغ بهشت چیست؟ فرمود: انجمنهاى مؤمنان. 14- نوادر راوندى: بسندش تا رسول خدا (ص) فرمود: از علماء بپرسید، و با فرزانگان بیامیزید، و با فقراء همنشین شوید. 15- الدره الباهره: ابو محمد عسکرى (ع) فرمود: بهترین دوستانت آنکه گناه تو را به گردن خود گیرد. 16- نهج البلاغه: در وصیت بحسن (ع) فرمود: با نیکان قرین باش تا از آنان باشى و از بدان جدا شو تا از آنها جدا باشى. 17- کنز کراچکى: روایت است که سلیمان (ع) فرمود: در باره کسى هیچ قضاوت نکنید تا ببینید با که یار است همانا مرد شناخته شود بهمگنان و همنشینانش، و او را به یاران و همسرانش وابندند. و در کامل روایت است که عبد الله بن جعفر دوستش را در انجمن خود نیافت و سپس او آمد باو گفت کجا نشست کردى؟ گفت: با دوستم بیکى از عرصه‏هاى مدینه بیرون شدم، گفتش اگر بصحبت مردم ناچارى بر تو است که با کسى رفیق باشى که در حضورش زیور تو باشد، و اگر از او غایب شوى آبرویت را حفظ کند (بدگوئى تو نکند) و اگر باو نیازمند شوى کمکت دهد، و اگر رخنه‏اى در کارت بیند آن را ببندد، یا اگر کار خوبى آن را بحساب گیرد و اگر بتو وعده دهد نومیدت نکند، و اگر با او درآئى دورت نیندازد، و اگر خواهشى کنى بتو بدهد، و اگر لب بندى از طلب او آغاز کند. 18- اعلام الدین: بروایت جابر بن عبد الله از پیغمبر (ص) فرمود: ننشینید مگر نزدهر عالمى از پنج به پنج ببرد: از شک بیقین، و از خودنمائى باخلاص در عبادت، و از رغبت (بدنیا) برهبت و ترس از آن، و از تکبر بتواضع، و از دغل‏سازى به نصیحت پردازى. حواریون به عیسى (ع) گفتند: با که همنشین شویم؟ فرمود: کسى که دیدارش شما را بیاد خدا اندازد، و کردارش شما را بآخرت کشاند، و علمش در منطق و گفتار شما بیفزاید، و بآنها فرمود: بخدا نزدیک شوید با دورى اهل گناهان و باو دوستدار بدشمنى آنان، و رضایت بجوئید بخشمشان. لقمان به پسرش گفت: پسر جانم یاد علماء باش، بآنها نزدیک شو، و همنشین شو، و در خانه‏اشان از آنها دیدار کن تا بسا مانند آنها شوى و با آنها باشى، با نیکانشان بنشین بسا خدا رحمتى بآنها رساند و شامل تو هم بشود و اگر خود خوبى از بدان و سفیهان دور باش که بسا عذابى بآنها رسد از جانب خدا و بتو هم برسد.
دنباله سخن پیغمبر (ص):
بتحقیق که خدا سبحانه روشن کرده بقول خود (68: الانعام) منشین پس از یادآورى با مردم ستمکار و بقول خود (140- النساء) و چون بشنوید که بآیات خدا کفر ورزند و آنها را مسخره کنند با آنان ننشینید تا در حدیث دیگر درافتند زیرا شما در این صورت مانند آنان باشید یعنى در گناه، و خداى سبحانه فرمود (113: هود) و تکیه نکنید بسوى کسانى که ستم کردند تا آتش بشما برسد. و پیغمبر (ص) فرمود: چون مردمى گرد آیند و ذکر خداى تعالى کنند شیطان و دنیا از آنها کناره گیرند و شیطان بدنیا گوید: نبینى چه کار میکنند؟ دنیا گوید: آنها را واگذار چون جدا شدند من گردنشان را بگیرم. و پیغمبر (ص) فرمود: انجمنها سه باشند: سودبخش، و سالم، و رنگ‏پریده، سودبخش آنکه خدا در آن یاد شود، سالم آنکه خاموش باشد و سخنى نباشد، و رنگ‏پریده آنکه در بیهوده درافتند. و فرمود (ص): همنشین خوب به از تنهائى، و تنهائى به از همنشین بد.

تاریخ انتشار در سایت: ۲۸ شهریور ۱۳۸۹
به نقل از: mobtaker.iranblog.com
نقش ها
نویسنده : سید خلیل شاکری
عناوین
رسته: 3




تاریخ: سه شنبه 5 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان




تاریخ: جمعه 1 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان




تاریخ: جمعه 1 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان




تاریخ: جمعه 1 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط مسعود امینیان
آخرین مطالب
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 18
بازدید ماه : 14
بازدید کل : 111626
تعداد مطالب : 135
تعداد نظرات : 69
تعداد آنلاین : 1

آپلود پارسی